Herstart MUSICALHIT ‘CISKE DE RAT’

 

Ciske de Rat - de Musical is een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doet herleven maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Uiteraard bevat deze musical de klassieker ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’.

 

Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader werkt op zee en zijn moeder laat Ciske ’s avonds werken in een café. Wanneer zijn vader onverwachts de liefde vindt bij Tante Jans lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als Ciske’s beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, brengt Ciske haar in een vlaag van woede om het leven. Als volwassen man moet Cis leren te leven met die schuld en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen. Zal hij ooit de liefde vinden en durven te omarmen?

 

Het verhaal van de musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker en omvat - in een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen - ook periodes uit de boeken Ciske Groeit Op en Cis De Man. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script.

Het 65-jarig jubileum van Muziektheater de Kanaalstreek wordt onder Stichting Sarastro met deze musical uitbundig gevierd met veel koorwerk en een kinder- en projectkoor uit de hele regio Groningen en Drenthe.

Opnieuw AUDITIES VOOR DE MUSICALHIT ‘CISKE DE RAT’ Word jij onze ciske??

Wij zijn op o.a. op zoek naar de belhamel Ciske. Dus ken je iemand of ben jij die jongen die DE Ciske Rat van het Noorden is; geef je dan op voor de audities! Verder zijn er nog verschillende hoofdrollen en bijrollen maar ook speelrollen. Koor/theater-ervaring en/of ervaring met bladmuziek is welkom! Of als je dat niet hebt maar je bent wel getalenteerd bent én inzet toont dan vragen we je ook om te auditeren. Vind je het vooral leuk om in het ensemble te zingen dan kan je je aanmelden bij het Projectkoor. Daarnaast zoeken we ook kinderen vanaf 10 jaar voor het KINDERKOOR! De muzikale repetitie is op de maandagavond (wordt voor de kinderen aangepast en doen we in overleg). Je kan je via het contactformulier aanmelden. Je krijgt een auditieformulier toegestuurd, waarna we je inplannen.

Data van de audities

Zaterdag 11 september zijn de audities voor de kinderen en 18 september voor de volwassenen.

Vrijwilligers gezocht voor  DE MUSICALHIT ‘CISKE DE RAT’

Voor het maken van deze voorstelling doen we bijna alles zelf. Lijkt t je ook leuk om mee te werken aan deze voorstelling, maar kun je niet zingen? Geen probleem! We hebben ook allerlei mensen nodig voor:

De kleding; maten opmeten, naaien van alle kledingstukken voor de voorstelling.

Decor; bouw, op- en afbouw en decorwisselingen tijdens voorstellingen

Bestuursleden, voorzitter, penningmeester

Productieleider van de voorstelling, die een totaalbeeld heeft en contact heeft met alle onderdelen

Haarwerk en grime, kapsels en make-up verzorgen van alle spelers

Gebouw; beheer, schoonmaak en onderhoud

 

Heb je belangstelling om de handen uit de mouwen te steken, meld je dan aan via het contactformulier, dan nemen we zsm contact op.

De voorbereidingen zijn begonnen

Hieronder staan een aantal foto's van de vele voorbereidingen, die moeten worden gedaan om dit project tot een succes te maken.

Jan Doddema heeft hiervan geweldige plaatjes gemaakt.

De corona crisis maakt de opvoering van Ciske de Rat op 12 november 2022 wat onzeker.  Wij houden u op onze site op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.