Wie zijn wij

Muziektheater de Kanaalstreek is een muzikale vereniging. We hebben als doel regelmatig een productie op de planken te brengen. Dat kunnen zijn een operette, opera of musical. Een van de doelstellingen is het projectmatig samenwerken met andere theatergroepen of muziekgezelschappen. Om te repeteren beschikken we over een eigen gebouw. Deze zit gevestigd aan de Julianastraat 29, te Stadskanaal. 

 

Wil je lid worden van Muziektheater de Kanaalstreek en lijkt het je leuk om met een groep enthousiaste mensen te werken aan een mooi project? Word dan lid van onze vereniging! Als je daarvoor het contactformulier invult, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 

Aan het lidmaatschap zijn kosten verbonden. 

 


Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid van het Muziektheater de Kanaalstreek en ziet toe op de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Henk Benus - Voorzitter

Willy van Hal - Bestuurslid

Ilse Hilde de Jager - Bestuurslid

Ger Benus ( aftredend) Bestuurslid

Els van Gerwen (aftredend) Bestuurslid

Suzanne Westra- Penningmeester ( niet op de foto)

Tineke Benus - Ondersteunend lid

 

Wij zijn op zoek naar nieuwe mensen binnen ons bestuur. Heb je hiervoor interesse? Kijk dan snel even onder het kopje “Nieuws”


Artistiek Team

Dirigent

Ik ben Robert Gangelhof en ben de dirigent van de Musical Ciske de Rat. Ik heb klassiek slagwerk gestudeerd aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Daarna werkzaam geweest bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. 

 

Ook ben ik veel werkzaam geweest als slagwerker bij diverse opera’s operettes, musicals (waaronder Muziektheater Stadskanaal), symfonieorkesten, hafabra orkesten en popbands. Als dirigent heb ik veel ervaring opgedaan met koren. Van kerkkoor tot muziektheater waar ik de Musical Anatevka (Fidler on the Roof) met veel succes heb mogen dirigeren. 

 

Tegenwoordig ben ik dirigent van close harmony koor Close Voices, natuurlijk Musica-E en Muziektheater de Kanaalstreek. 


Repetitor

Achter zijn favoriete Steinway vleugel zit Aleg Tryfanenkau. Aleg is onze repetitor. Zijn roots liggen in Minsk (Wit-Rusland) waar Aleg opgroeide en zijn muzikale studies startte. Gevolgd door conservatoria in Groningen en Den Haag. Als repetitor is Aleg zeer ervaren: het Nationale Reisopera, het Noord Nederlands Orkest en het Peter de Grote Festival zijn enkele voorbeelden. Daarnaast geeft Aleg regelmatig klassieke solo- en kamermuziek concerten. Ook begeleidt Aleg klassiek zangers en geeft hij pianolessen. In de musical Ciske de Rat geeft Aleg samen met de dirigent muzikale leiding aan het orkest en begeleidt solisten en ensemble op de piano. 

U kunt mij hier vinden (https://www.alegtryfanenkau.com/)


Regisseur

Ik ben Ernst Paul Faber en ben de regisseur van de musical Ciske de Rat. Dat houdt in dat ik me bezig houdt met het totaalplaatje straks op het toneel.

Het spel, het decor, het lichtplan, de kleding en alles wat daarbij hoort.

Samen met Robert Gangelhof (dirigent) en Aleg Tryfanenkau (repetitor) die het muzikale gedeelte doen kijken we hoe we spel en zang samen laten komen.

Er is regelmatig afstemming nodig tussen de activiteitengroepen om alles soepel te laten verlopen. En natuurlijk ben ik bij de repetities om, samen met de acteurs, een mooie voorstelling te maken.

 

Vanaf de middelbare school ben ik al bezig met toneel, cabaret en wat daar bij hoort.

Met mijn broer en een vriend hebben we samen teksten geschreven en uitgevoerd.

Verder heb ik aan de productiekant ervaring opgedaan bij de Jeugdtheaterschool.

Ik heb meer dan 10 jaar met veel plezier gespeeld bij Tago en ben de laatste jaren in actie bij UDI. Ik regisseer inmiddels ruim 10 jaar de Noordelingen, een toneelgroep in Stadskanaal. En last , maar not least: ik ben ook kerkelijk actief met mengvormen van diensten en theater. Zo hebben we met meerdere mensen vier keer een alternatieve  "Passion" gedaan met een projectkoor en spel. In 2021 hebben we iets dergelijks voor de kerst voorbereid. Dat kon niet live, maar hebben we wel kunnen opnemen.

In die projecten ben ik afwisselend tekstschrijver, acteur en regisseur geweest.

Hopelijk komt dat nu bij elkaar met Ciske de Rat, de musical.

 


Commissies

Om een voorstelling te realiseren, is er veel hulp nodig. Binnen de vereniging zijn er verschillende commissies actief. Denk aan het decor, kleding, grime, rekwisieten, PR, beheer en lief en leed.

Allen zetten zich in om een zo mooi mogelijke voorstelling neer te zetten.